fbpx
+45 2629 3524 info@exactsearch.dk

Hvad tænker kandidaterne 

Det vil kandidaterne gerne vide før de ansøger    

Hos EXACTsearch taler vi med mange kandidater på daglig basis, og der er i særdeleshed tre ting, som vi oplever, er vigtige for dem, når de skal søge en ny stilling.

 

Inden de ansøger, vil de gerne vide mere om følgende:

Projekttyper

Kandidaterne vil gerne vide noget om projekttyperne, så de hurtigt kan vurdere om det er noget de har lyst til at arbejde med. Her kan i med fordel forklare, hvorvidt stillingen er orienteret imod nybyg, renovering, bolig, erhverv, parcelhuse, domiciler eller lign.

Virksomhedskultur

Kandidaterne efterspørger også indsigt i virksomhedskulturen. Herunder henvises der til informationer omkring aspekter som ledelsesstil, socialt sammenhold, sparringsmuligheder, fleksibilitet og arbejdsmiljø.

Årsag

Her bør du som rekrutteringsansvarlig overveje, hvad den bagvedliggende årsag er til, at stillingen skal besættes. Skal i erstatte en medarbejder, er stillingen ny eller udvider i pga. vækst.

 

Svarene på ovenstående spørgsmål skaber fundament og forudsætning for at sikre dialog med kandidaten. Det er først senere i processen, at kandidaterne vil vide mere om løn og kontraktrelaterede forhold.

 Gode råd til den rekrutteringsansvarlige

Inden du som rekrutteringsansvarlig gør potentielle kandidater opmærksomme på en nyopslået stilling, kan du med fordel foretage følgende formgreb forinden:

– Tal med eksisterende medarbejdere og sæt dig ind i og forstå hvilke overvejelser den enkelte havde, inden de søgte det job, de bestrider i dag.

– Brug herefter denne viden aktivt. Dette ved at tage udgangspunkt i rekvirenternes udsagn og bruge disse som ideer til videoer og blogindlæg, som i herefter publicerer på jeres hjemmeside og/eller sociale medier.

– Indsaml og bearbejd al den nødvendige information omkring den stilling du vil opslå. Undersøgelser peger på at kandidaterne ikke bryder sig om hemmelighedskræmmeri, rekruttering baseret på modeord og tomme løfter.

Vær gennemsigtig og konkret i jeres kommunikation

Med ærlig, gennemsigtig og konkret kommunikation når man længst. Ved at være tydelig i jeres kommunikation styrker i muligheden for at tiltrække de rette kandidater.

– Gennemsigtighed vægtes højt hos kandidaterne. Stillingopslaget bør altså hverken over – eller undersælge stillingen. Vær tydelig og beskriv de konkrete arbejdsopgaver og ansvarsområder kandidaten kommer til at arbejde med.

– Hvis i vælger at gøre brug af floskler, modeord og buzzwords som ”højt til loftet”, ”uformel omgangstone” og ”fleksibel arbejdsplads”, så skal påstandene underbygges med konkrete eksempler fra den daglige gang på arbejdspladsen. Betyder ordet ”fleksibilitet” eksempelvis, at der er mulighed for hjemmearbejdsdage?

– Vær tydelig omkring hvad kandidaten helt konkret kommer til at arbejde med. Fortæl om arbejdsvilkårene, opgaverne, teamet og de forventede kompetencer.

 Vil du vide mere?

 Følg med på vores LinkedIn profil og blog hvor vi løbende vil give jer gode råd omkring rekruttering.

Skræddersyet rekrutteringsproces

Skræddersyet rekrutteringsproces Kom foran konkurrenterne med en skræddersyet rekrutteringsproces Når man rekrutterer ingeniører til byggebranchen, er det efterhånden et bredt anerkendt faktum, at der er rift om kandidaterne. Af netop denne grund skal jeres...

read more

Online tilstedeværelse

Online Tilstedeværelse SUCCESFULD REKRUTTERING KRÆVER ONLINE TILSTEDEVÆRELSE For at optimere din virksomheds chancer for at få succes med rekruttering af nye medarbejdere, er det vigtigt med en målrettet online tilstedeværelse. Din virksomhed skal møde kandidaterne i...

read more

Sådan rekrutterer i selv

Sådan rekrutterer i selv De åbenlyse fordele ved at rekruttere nye medarbejder selv Står jeres virksomhed også i en situation, hvor i skal rekruttere nye medarbejdere? Hvis ja, så er der især tre aspekter i bør være ekstra opmærksomme på. I dette indlæg vil du blive...

read more

EXACTsearch

+45 2629 3524

www.exactsearch.dk

info@exactsearch.dk

Amaliegade 6 2.tv, 1256 København K.

CVR: 37227137

Følg os

EXACTsearch - All rights reserved 2016 - Skøjtevej 27 E, 2770 Kastrup - CVR 37 2271 37

Warning: Undefined array key "class" in /customers/a/1/4/exactsearch.dk/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3904
Warning: Undefined array key "class" in /customers/a/1/4/exactsearch.dk/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3904
Share This