fbpx
+45 2629 3524 info@exactsearch.dk

Online Tilstedeværelse

SUCCESFULD REKRUTTERING KRÆVER ONLINE TILSTEDEVÆRELSE

For at optimere din virksomheds chancer for at få succes med rekruttering af nye medarbejdere, er det vigtigt med en målrettet online tilstedeværelse. Din virksomhed skal møde kandidaterne i øjenhøjde og på deres hjemmebane. Derfor kan det have stor værdi at være tilstede og sprede sit budskab på de rigtige medieplatforme. Men hvordan griber man det lige an?

 SKAB TILLID MELLEM DIN VIRKSOMHED OG KANDIDATEN 

Tillid er et nøgleord med henblik på at tiltrække de rette kandidater til en ny stilling i din virksomhed. Tilliden mellem afsender og modtager kan fremmes på flere måder, men i en moderne digital verden, er det en bydende nødvendighed at have en stærk online tilstedeværelse. Jeres virksomheds digitale aftryk og tilstedeværelse er altså vigtig, når en kandidat laver sin research, og overvejer at sende jer en ansøgning.

Du bør derfor sørge for følgende:

At have en opdateret hjemmeside, som giver et indblik i, hvem i er. Jeres hjemmeside er som oftest det første kandidaten besøger, hvorfor denne skal tiltrække fremfor at afskrække. En vision, en mission og et værdisat er altså ikke længere nok.

  • Jeres virksomhedsprofil på de sociale medier skal være i live og vedligeholdes kontinuerligt. Det er vigtigt, at i medtænker jeres virksomheds identitet, når i publicerer indhold. I bør vise virkeligheden bag facaden og invitere kandidaten indenfor.
  • I bør overveje at lave blog – og videoindlæg om jeres dagligdag på arbejdspladsen, events og byggeprojekter.
  • I henhold til ovenstående bør i udarbejde et budget og eventuelt søge ekstern hjælp til eksekveringen.
  • Undersøg hvilket medie der vil fungere bedst som annonceringsplatform til netop jeres stillingopslag. I skal være til stede der, hvor jeres målgruppe befinder sig.

 

INVITER KANDIDATEN MED BAG KULISSEN

For at differentiere sig fra konkurrenterne, handler det om at invitere kandidaterne med bag kulisserne, da det er her man kan skabe et reelt indblik i hverdagen på arbejdspladsen. De sociale medier kan bidrage til netop dette, da du her har mulighed for at publicere videoer, blogindlæg eller noget helt tredje omkring dagligdagen på netop jeres arbejdsplads. Det er netop dét kandidaterne vil se.

FEM TING I BØR OVERVEJE, NÅR I SØGER KANDIDATER VIA SOCIALE MEDIER

1. Valg af platform

Linkedin, Facebook eller Instagram – hvor er jeres målgruppe? Undersøg hvor jeres målgruppe befinder sig og hvordan i finder netop dem, med de kompetencer, som i leder efter.

 

2. Tænk rekrutteringen som en kampagne

Jobopslaget er uomtvisteligt en vigtig del af jeres samlede kommunikation, hvorfor i bør sætte tid af til at gøre det ordentligt. Overvej i denne forbindelse at gøre brug af annoncering, så i kan målrette jeres jobopslag til den målgruppe, i er på udkig efter.

 

3. Fremhæv dét, der gør jeres arbejdsplads speciel

Hvad gør jer anderledes end alle de andre virksomheder derude? Prioriterer i en masse sociale arrangementer, har i bestemte medarbejderfordele eller er i mere fokuserede på konstant faglig udvikling? Sørg for at ”sælge” hele arbejdsoplevelsen, ikke bare den specifikke jobfunktion.

 

4. Vær kreativ

Brug humor eller en bestemt fagorienteret-jargon som taler til dem, i skal nå ud til. Husk at det er mennesker i kommunikerer til og at opslaget skal afspejle arbejdspladsens kultur.

 

5. Del jeres jobopslag

Når jobopslaget er færdiglavet, så skal det deles i flere forskellige grupper. Hvis i leder efter studerende, er der et hav af grupper til formålet på Facebook. Overvej muligheden for at chefen eller eventuelle medarbejdere kunne have lyst til at dele opslaget på deres LinkedIn-profiler? Denne tilgang kan skabe ringe i vandet.

 Vil du vide mere?

 Følg med på vores LinkedIn profil og blog hvor vi løbende vil give jer gode råd omkring rekruttering.

Skræddersyet rekrutteringsproces

Skræddersyet rekrutteringsproces Kom foran konkurrenterne med en skræddersyet rekrutteringsproces Når man rekrutterer ingeniører til byggebranchen, er det efterhånden et bredt anerkendt faktum, at der er rift om kandidaterne. Af netop denne grund skal jeres...

read more

Hvad tænker kandidaterne?

Hvad tænker kandidaterne  Det vil kandidaterne gerne vide før de ansøger     Hos EXACTsearch taler vi med mange kandidater på daglig basis, og der er i særdeleshed tre ting, som vi oplever, er vigtige for dem, når de skal søge en ny stilling.   Inden de ansøger,...

read more

Sådan rekrutterer i selv

Sådan rekrutterer i selv De åbenlyse fordele ved at rekruttere nye medarbejder selv Står jeres virksomhed også i en situation, hvor i skal rekruttere nye medarbejdere? Hvis ja, så er der især tre aspekter i bør være ekstra opmærksomme på. I dette indlæg vil du blive...

read more

EXACTsearch

+45 2629 3524

www.exactsearch.dk

info@exactsearch.dk

Amaliegade 6 2.tv, 1256 København K.

CVR: 37227137

Følg os

EXACTsearch - All rights reserved 2016 - Skøjtevej 27 E, 2770 Kastrup - CVR 37 2271 37

Warning: Undefined array key "class" in /customers/a/1/4/exactsearch.dk/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3904
Warning: Undefined array key "class" in /customers/a/1/4/exactsearch.dk/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3904
Share This